24 Nisan 2009 Cuma

YOL AYRIMI



Hayatın bir bilgisayar oyunu olduğunu farzedersek,her üst kademeye geçişte karşılaşılan yol ayrımları genellikle iki seçeneği beraberinde getirir;ya düşersin,oyun biter,baştan başlamak zorunda kalırsın ya da bir level üste atlarsın.Sözkonusu bilgisayar oyunu olduğu için analitik düşünmek başarıyı getirir.Oysa ki bir satranç oyunu olsaydı sistematik yaklaşım en doğrusuydu.

Durumu analiz edip parça pinçikledikten sonra genellikle başarıya götüren karar en zor olandır.Ummadık taşın baş yarmasını beklemek beraberinde olası riskler de taşır ancak risk başarı eğrisinin doğru orantılı olduğu düşünüldüğünde olası muhtemel riskleri gözardı etmek gerekir.
Bunların dışında bir alternatif olan pause tuşu zor kararın analiz aşamasında etkili olup abartılı kullanılması durumunda zaman kaybına yol açar ve zeka geriliğinden başka birşey değildir.

Seri bir şekilde sonuca ulaşmak için pür dikkat konuya odaklanmak elzemdir,dışarıdan destek alma fikri ise-özellikle konuyla alakasız birinden-tecrübeyle sabittir,kaybettirir.

Yol ayrımlarında yararlanılabilecek bir tüyo:Derin nefes al.İçgüdülerine güven.Korkma ciddiye alma(ne de olsa bir oyun).Her handikapın bir telafisi mevcuttur.

1 yorum:

Andrea Vicentini dedi ki...

eu falo potuguês e voce?! haha