31 Mart 2009 Salı

Love is Cake

Kek yapımının en haz veren kısmı sanılanın aksine piştikten sonra çay ile afiyetle yemek değildir.Doğru malzemelerin biraraya getirilmesinden ziyade uygun bir ruh hali seçilmeli (en uygunu öforik olandır aykırı bir durum sözkonusu ise bkz:biber dolması tarifi) bu ahval ve şerait içinde kek hamuru çırpılıp -ki bu süre mümkün olduğunca uzatılmalıdır-ısıtılmış fırına atılmalıdır(derecesi şehvet durumuna göre değişir).
Malzemelerin seçimi kişinin hayattan aldığı tatlara göre değişip en baştan çıkarıcısı tarçındır.Örneğin abartılı şaşaalı yaşamayı sevenler yumurta sayısını arttırıp kabartma tozunu eksik etmemelidir.Zaten malzemeler öyle ya da böyle birbiriyle ahenk içinde olduktan sonra kokusu ve görünümünden çok verdiği tat esastır.Fırından gelip beyine açlık sinyalleri veren kokuların sarıp sarmaladığı safhada işte tam da bu sırada en umulmadık kısım en zevklisidir.Kekin pişmemiş çırpıcıda kalan hamurunu afiyetle (tüm parmaklar kullanılıp ) silip süpürmektir.

Hiç yorum yok: